Stationaire lasrookafzuigers

Voor het afzuigen van vaste laswerkplekken is een stationaire lasdampafzuiger een ideale oplossing. Om het vloeroppervlak uit te sparen hangt de filterkast aan een kolom. Indien er geen kolom aanwezig is kan men een vrijstaande kolom gebruiken. Rechtstreeks onder de filterkast hangt een afzuigarm met een lengte van 2, 3 óf 4 meter. Langere afzuigarmen met een lengte van 5, 6 óf 7 meter hangen aan de kolom. Deze lange afzuigarmen bestaan uit een horizontale zwenkarm van 3 meter met aan de voorzijde een knikarm van respectievelijk 2, 3 óf 4 meter. Afzuigarmen naar keuze in slang- óf buisuitvoering. Deze lasdampafzuiger is geschikt voor het afzuigen van normale laswerkzaamheden.Voor de bediening van de lasdampafzuiger zijn alle bedieningsfuncties in een controlebox ondergebracht. Deze controlebox wordt op borsthoogte gemonteerd. De filterbewaking wordt eveneens vanuit de controlebox aangestuurt. Eventuele opties zoals een start-stop-automaat óf een verlichtingsset in de afzuigkap kan men hierin plaatsen danwel aansluiten. Reinigingsprincipe: de afgezogen lasdampen wordt eerst door het voorfilter van grove verontreinigingen ontdaan, in het hoofdfilter worden vervolgens de allerkleinste stofdeeltjes opgeslagen. Na verzadiging van deze filters moet men deze filters vervangen. Bij het afzuigen van lasrook van hooggelegeerde materialen moet de gefilterde lucht naar buiten worden afgevoerd middels een uitblaasleiding.
Voor het afzuigen van twee vaste laswerplekken is deze stationaire lasdampafzuiger een ideale oplossing. In vergelijking met 2 afzonderlijke filterinstallaties is dit prijstechnisch gezien een aantrekkelijke oplossing. Om het vloeroppervlak uit te sparen hangt de filterkast aan een kolom. Indien er geen kolom aanwezig is kan men een vrijstaande kolom gebruiken. Rechtstreeks onder de filterkast hangen de afzuigarmen met een lengte van 2, 3 óf 4 meter. Langere afzuigarmen met een lengte van 5, 6 óf 7 meter hangen aan de kolom. Deze lange afzuigarmen bestaan uit een horizontale zwenkarm van 3 meter met aan de voorzijde een knikarm van respectievelijk 2, 3 óf 4 meter. Afzuigarmen in buisuitvoering. Deze lasdampafzuiger is geschikt voor het afzuigen van normale laswerkzaamheden. Voor de bediening van de lasdampafzuiger zijn alle bedieningsfuncties in een controlebox ondergebracht. Deze controlebox wordt op borsthoogte gemonteerd. De filterbewaking wordt eveneens vanuit de controlebox aangestuurt. Eventuele opties zoals start -stop-automaten óf een verlichtingsset in de afzuigkap kan men hierin plaatsen danwel aansluiten. Deze lasdampafzuiger is verkrijgbaar in twee verschillende afzuigcapaciteiten. In combinatie met langere afzuigarmen óf wilt u de maximale afzuigcapaciteit op beide afzuigarmen gelijktijdig, adviseren wij u te kiezen voor de zwaardere uitvoering. Reinigingsprincipe: de afgezogen lasdampen wordt eerst door het voorfilter van grove verontreinigingen ontdaan, in het hoofdfilter worden vervolgens de allerkleinste stofdeeltjes opgeslagen. Na verzadiging van deze filters moet men deze filters vervangen. Bij het afzuigen van lasrook van hooggelegeerde materialen moet de gefilterde lucht naar buiten worden afgevoerd middels een uitblaasleiding.
Bij laswerkplekken met een laag plafond kan men helaas geen afzuigarm in knik-uitvoering toepassen. In dit geval adviseren wij u een afzuigkraan toe te passen, waarvan de zwenkarm horizontaal scharniert en de afzuigslang aan de voorzijde vertikaal telescopeerbaar is. Afzuigkranen zijn er in lengtes van 3 m, 4,5 m en 6 m, de zwenkarm aan de muur kan men met een last van 50 kg belasten (eventueel draadkoffer) en de voorste zwenkarm met een last van 10 kg (eventueel slangenpakket) belasten om zodoende de vloer vrij te houden en struikelpartijen over kabels óf slangen te voorkomen. Voor het afzuigen van extreem grote hoeveeelheden lucht bestaat er een afzuigkraan met een doorsnede van 250 mm in combinatie met een filterinstallatie met een hogere afzuigcapaciteit. Voor het afzuigen van een vaste laswerkplek is deze stationaire lasdampafzuiger een ideale oplossing. Om het vloeroppervlak uit te sparen hangt de filterkast aan een kolom. Deze lasdampafzuiger is geschikt voor het afzuigen van normale laswerkzaamheden. Voor de bediening van de lasdampafzuiger zijn alle bedieningsfuncties in een controlebox ondergebracht. Deze controlebox wordt op borsthoogte gemonteerd. De filterbewaking wordt eveneens vanuit de controlebox aangestuurt. Eventuele opties zoals start -stop-automaten óf een verlichtingsset in de afzuigkap kan men hierin plaatsen danwel aansluiten. Reinigingsprincipe: de afgezogen lasdampen wordt eerst door het voorfilter van grove verontreinigingen ontdaan, in het hoofdfilter wordenvervolgens de allerkleinste stofdeeltjes opgeslagen. Na verzadiging van deze filters moet men deze vervangen. Bij het afzuigen van lasrook van hooggelegeerde materialen moet de gefilterde lucht naar buiten worden afgevoerd middels een uitblaasleiding.
Stationaire patronenfilter voorzien van 2 KemTex® ePTFE membraanfilterpatronen geschikt voor het afzuigen van zware lasprocessen waarbij veel lasrook vrijkomt. De filterpatronen hebben een oppervlaktereiniging waardoor de stofdeeltjes niet in de filterpatronen kunnen dringen, derhalve laten deze filterpatronen zich gemakkelijk reinigen. De extreem hoge reinigingsgraad voor stofdeeltjes kleiner dan 0,4 µm garandeert een hoge bescherming tijdens het lassen. Tijdens het lassen komt er lasrook vrij bestaande uit extreem kleine stofdeeltjes, 98,9% van deze stofdeeltjes zijn kleiner dan 0,4 µm, deze deeltjes zijn zo klein dat ze alveolentoegankelijk zijn. Dit betekent dat na inademing deze stofdeeltjes in de longen via een uitwisseling met de longblaasjes in de bloedbaan belanden en in het lichaam worden opgeslagen. Bij een gerichtte bronafzuiging filtreren de KemTex® ePTFE filterpatronen deze allerkleinste stofdeeltjes (99,9 %) uit de lucht zodat men deze niet meer kan inademen. Overige filters welke eveneens aan de wettelijke filterclassificatie "M" voldoen alvorens behalen deze extreem hoge luchtreiniging niet. Met behulp van een externe persluchtvoeding en de ingebouwde persluchtbuffertank reinigt deze lasdampafzuiger volautomatisch zijn filterpatronen. In elke filterpatroon zit een rotatiereinigingsunit die het stof van de patronen spoelt. Rechtstreeks onder de filterkast hangt de afzuigarm met een lengte van 2, 3 óf 4 meter. Langere afzuigarmen met een lengte van 5, 6 óf 7 meter hangen aan de kolom. Deze lange afzuigarmen bestaan uit een horizontale zwenkarm van 3 meter met aan de voorzijde een knikarm van respectievelijk 2, 3 óf 4 meter. Afzuigarmen in slang- óf buisuitvoering. De afzuigarm laat zich eenvoudig positioneren en blijft in elke gewenste positie staan. De afzuigkap kan 360° rondom draaien. Het is mogelijk om opties te voeren zoals een start-stop-automaat óf een afzuigkap met verlichting.
Stationaire patronenfilter voorzien van 2 KemTex® ePTFE membraan-filterpatronen geschikt voor het afzuigen van zware lasprocessen waarbij veel lasrook vrijkomt. De filterpatronen hebben een oppervlaktereiniging waardoor de stofdeeltjes niet in de filterpatronen kunnen dringen, derhalve laten deze filterpatronen zich gemakkelijk reinigen. De extreem hoge reinigingsgraad voor stofdeeltjes kleiner dan 0,4 µm garandeert een hoge bescherming tijdens het lassen. Tijdens het lassen komt er lasrook vrij bestaande uit extreem kleine stofdeeltjes, 98,9 % van deze stofdeeltjes zijn kleiner dan 0,4 µm, deze deeltjes zijn zo klein dat ze alveolentoegankelijk zijn. Dit betekent dat na inademing deze stofdeeltjes in de longen via een uitwisseling met de longblaasjes in de bloedbaan belanden en in het lichaam worden opgeslagen. Bij een gerichtte bronafzuiging filtreren de KemTex® ePTFE filterpatronen deze allerkleinste stofdeeltjes (99,9 %) uit de lucht zodat men deze niet meer kan inademen. Overige filters welke eveneens aan de wettelijke filterclassificatie "M" voldoen alvorens behalen deze extreem hoge luchtreiniging niet. Met behulp van een externe persluchtvoeding en de ingebouwde persluchtbuffertank reinigt deze lasdampafzuiger vol-automatisch zijn filterpatronen. In elke filterpatroon zit een rotatiereinigingsunit die het stof van de patronen spoelt. Rechtstreeks onder de filterkast hangen de afzuigarmen met een lengte van 2, 3 óf 4 meter. Langere afzuigarmen met een lengte van 5, 6 óf 7 meter hangen aan de kolom. Deze lange afzuigarmen bestaan uit een horizontale zwenkarm van 3 meter met aan de voorzijde een knikarm van respectievelijk 2, 3 óf 4 meter. Afzuigarmen in slang- óf buisuitvoering. De afzuigarm laat zich eenvoudig positioneren en blijft in elke gewenste positie staan. De afzuigkap kan 360° rondom draaien. Het is mogelijk om opties te voeren zoals een start-stop-automaat óf een afzuigkap met verlichting.